Žična mreža / Žično Pletivo

SKLADIŠČNI IN DOSTAVNI PROGRAM

Žično pletivo omogoča nove arhitekturne rešitve. Z njegovo pomočjo se funkcionalnost in dizajn med seboj dobesedno prepletata.

Zgradbam lahko na ta način dodamo optično vrednost in individualen pečat. Igra luči in senc poskrbi za posebne odseve in učinke. Glede na kot opazovanja in kot, pod katerim pada svetloba, se na površini pletiva zrcalijo sonce in oblaki s kovinskim leskom.

Fasadna obloga iz arhitekturnega žičnega pletiva deluje kot “druga koža” zgradbe. Od zornega kota posameznika je odvisno, ali bo fasada videti zaprta ali prozorna. Arhitekturno žično pletivo pa ne prepriča zgolj z videzom, temveč tudi s svojimi lastnostmi, kot sta zaščita pred soncem in blaženje hrupa.

OBLIKOVANJE Z ARHITEKTURNIM ŽIČNIM PLETIVOM PODJETJA HAVER & BOECKER

Arhitekturno žično pletivo iz podjetja Haver & Boecker združuje izjemno funkcionalnost z veliko mero estetike. Ta kombinacija razkriva nove perspektive kreativnosti in omogoča uporabo fascinantnih arhitekturnih rešitev.

Obsežen razpon vrst pletenja in različic pletiva nudi številne možnosti uporabe v odprtih in zaprtih prostorih, na primer za oblačenje fasad, stropov, zidov, kot zaščita pred soncem, neželenimi pogledi in hrupom, za pregraditev prostorov, varnostno opremo, na področju oblikovanja predmetov, kot nosilec reklame ali za zaščito pred elektromagnetnim sevanjem. Za pritrditev so bili razviti in v praksi preizkušeni sistemi vpenjanja.

PRENOS žično pletivoDodatni dokumenti so na voljo med našimi datotekami za prenos.

PDF - prenos

Fasade s kovinskim žičnim pletivom HAVER

Z velikim izborom različnih vrst pletenja lahko zgradbo optično nadgradite in ji omogočite individualno noto. Glede na padanje svetlobe in lokacijo opazovalca material deluje prosojno in odkriva pogled na to, kaj je spodaj, ali pa ga zakriva. Svetloba in senca ter sonce in oblaki se zrcalijo na površini pletiva, se odsevajo z metalnim leskom ali pa se zdijo kot druga “koža”.

Pri izbiri barve za fasade vam arhitekturno žično pletivo proizvajalca Haver & Boecker nudi zanimive možnosti. Z lakiranjem ne nanesemo le barve, ampak tudi kompleksne motive, kot so logotipi in slike. Poseben učinek dosežemo z obdelavo barvnih žic v vertikalni in horizontalni smeri. Barva se tako spreminja skupaj z lokacijo opazovalca. S pomočjo dolgotrajnega kemičnega premaza lahko prav tako spremenimo barvni vtis legiranega jekla.

Kjer se znanje prepleta z estetskim videzom in praktično uporabnostjo

Stranke iz celega sveta zaupajo sposobnosti podjetja Haver & Boecker, kar dokazuje kreativno sodelovanje s priznanimi arhitekti in številni uresničeni projekti, pri katerih so poleg žičnega pletiva uporabili tudi znanje podjetja.

Posebnosti & uporaba

  • Individualen videz IN zanesljiva funkcionalnost.
  • Širok spekter različnih načinov pletenja.
  • Možnost različnih barvnih kombinacij (lakirane ali barvne žice).
  • Zanimivi optični učinki.
  • Nudijo tudi akustično in zaščitno funkcijo.

Možnosti uporabe

Oblačenje fasad, stropov, zidov, kot zaščita pred soncem, neželenimi pogledi in hrupom, za pregraditev prostorov, varnostna oprema, na področju oblikovanja predmetov, kot nosilec reklame ali za zaščito pred elektromagnetnim sevanjem.

Na razpolago vam je njihov partner, podjetje ProMetall, ki že več kot 15 let velja za SPECIALISTA ZA KOVINSKE FASADE, kar dokazujejo njihove vrhunske reference, ki segajo tudi čez meje primarne panoge. Partnerstvo s podjetjem Haver & Boecker je izpopolnilo ProMetallov asortiment fasadnih proizvodov – od štancane, ekspandirane, prešane kovine ter dekorativne in barvane pločevine, do prosojnih medijskih fasad podjetja Haver & Boecker, kombinacije posebnega arhitekturnega žičnega pletiva in tehnologije LED.

ProMetall – sinonim za NEPOVPREČNI DIZAJN – se zavzema za spremljanje projekta od kreativne zasnove projektantov,
skupnega iskanja rešitev, konkuriranja, do razpisa in skupne izvedbe z izvajalci jeklene konstrukcije in fasaderji.

Več informacij

Nenavadno in vsestransko arhitekturno žično pletivo je na voljo od leta 2013. Primerno je za uporabo kot fasadna obloga in dobesedno prepleta funkcionalnost z estetskim videzom. Glede na kot, pod katerim pada svetloba, in zorni kot opazovalca je lahko pletivo videti transparentno ali pa v celoti zastira pogled, igra svetlobe in sence pa poskrbi za posebne odseve in učinke. Različne vrste pletenja omogočajo individualno zasnovo, ki ne prepriča le z videzom, temveč tudi s svojimi lastnostmi, kot sta zaščita pred soncem in blaženje hrupa.

Potrebujete reference? Poglejte si reference žično pletivo
 Imate dodatna vprašanja? Uporabite našega pomočnika za povpraševanja ali se obrnite na svojo osebno kontaktno osebo