Podjetje

GRADITE NA PROMETALLU IN Z NAMI

O NAS

Podjetje ProMetall GmbH je leta 1997 ustanovil Thomas Häusler. Že leto kasneje je podjetje postalo vodilno na področju perforirane pločevine v Avstriji in se je s tem uveljavilo kot pomemben dobavitelj kovin za obrtnike. Toda to še ni vse: S pridobitvijo družbe Metallgitter GmbH leta 2002 si je podjetje še utrdilo prvo mesto med dobavitelji in postalo tudi vodilni ponudnik ekspandirane pločevine v Avstriji. Zaradi razširjene ponudbe produktov, predvsem na področju oblikovanja fasad, je ProMetall pridobil pozornost nove ciljne skupine, arhitektov. Ti so zelo hitro začeli graditi z robustnimi in vizualno privlačnimi kovinskimi rešitvami, ki jih je v svojem vsestranskem portfelju ponujalo avstrijsko podjetje. Sodelovanje s to poklicno skupino je vplivalo na inovativni razvoj in širitev asortimenta podjetja (kasneje so bile k proizvodnji dodane tudi rešetke, arhitekturne žične mreže in dekorativna pločevina za kovinske fasade).

Häuslerjev pristop, s katerim je podjetje z majhnimi, vendar vztrajnimi koraki pripeljal do cilja, je skozi čas ProMetallu postavil temelje za ustvarjalno razmišljanje, ki mu je omogočil pogled tudi čez meje lastnega trga. Häusler je še pred ostalimi prepoznal potencial Hrvaške in tam leta 2007 ustanovil hčerinsko družbo.

Danes gospodarsko uspešno podjetje predstavlja prvovrstno avstrijsko kakovost na področju kovin, solidno in izobraženo ekipo zaposlenih in vrednote, na katerih lahko gradimo:

hackerl Da, smo zanesljivo, izkušeno avstrijsko podjetje z vodilno tehnologijo

hackerl Da, plačujemo davke na naših domačih trgih

hackerl Da, ustvarjamo in zagotavljamo delovna mesta s pomočjo obvladovanja tveganj in strateških investicij iz denarnega toka

hackerl Da, vlagamo v lokalne partnerje, dobavitelje in proizvajalce

NAŠE STORITVE ODRAŽAJO NAŠO PODJETNIŠKO FILOZOFIJO

Kot stranka in poslovni partner ste za nas zelo pomembni. Podjetje ProMetall ne predstavlja zgolj najvišje kakovosti proizvodov, temveč tudi personalizirane storitve za stranke, kjer v najkrajšem času dobite natanko to, kar potrebujete. Zato se vsi naši zaposleni ves čas dodatno izobražujejo in usposabljajo (tehnologija, jeziki, komunikacija, osebni razvoj, izobraževanje). Naš cilj je, da bi v sodelovanju z vami, ustvarili visoko kakovostne izdelke s trajnostno vrednostjo.

Želimo si, da bi bila komunikacija z vami čim bolj nekomplicirana. Naši usposobljeni prodajalci/svetovalci so vam vedno na voljo za vaša vprašanja ali želje. Z veseljem čakamo na vaše povpraševanje!

KAJ NAS KOT PROIZVAJALCA ZAZNAMUJE?
 • Največje skladišče perforirane in ekspandirane pločevine v Avstriji
 • Perforirana pločevina od A do Ž (vse fizikalno izvedljive specifikacije, velikosti in količine)
 • Izjemna fleksibilnost pri individualnih proizvodih
 • Višja obremenitvena zmogljivost kot pri drugih proizvajalci zahvaljujoč vrhunski kakovosti materiala prešanih rešetk
 • Najkrajši dobavni roki,vključno s 24-urno dostavo po Sloveniji
 • Najboljša kakovost za pravično ceno.
KAJ NAS KOT PONUDNIKA ZAZNAMUJE?
 • Kompetentna, visoko motivirana in najboljše izobražena ekipa svetovalcev
 • Naš odpiralni čas: pon - čet od 7.30-16.30 petek od 7.30-14.00 brez odmora
 • Podpremo vas tam, kjer nas potrebujete
 • S svetovanjem, kompetentnimi predlogi rešitev in izdelavo vzorcev vam pomagamo že v fazi načrtovanja
 • Ponudbe takoj preko telefona ali e-pošte
 • Mi smo vaša podaljšana delavnica, če kdaj ne zmorete/želite (nadaljnja obdelava do končnih izdelkov, primernih za montažo)
 • Možnost dviga izdelkov ob avtocesti A2

SOCIALNA ANGAŽIRANOST

Kot podjetje nase gledamo kot na odgovoren del večje celote. Ne želimo si delati mimo družbe, temveč z njo in v njej. Že deset let podpiramo socialno-pedagoški svetovalni center Pottenstein / otroški in mladinski dom pri njihovem dragocenem delu in organiziramo letno božično akcijo ter druge akcije, kot na primer »terapevtsko jahanje za prizadete«.

Naše vodilo je: Misli globalno in deluj lokalno. Z vlaganjem v regionalna podjetja in dobavitelje krepimo lastno gospodarsko okolje in želimo druge spodbuditi k spremembam in lastnemu angažmaju. Zato vse naše akcije uresničujemo izključno z lokalnimi partnerji. Na ta način motiviramo socialno razmišljanje pri naših zaposlenih in jim omogočamo pozitivno delovno okolje, za malico pa nudimo tudi sveže izdelke lokalnih ponudnikov.

Prizadevamo si, da s prvovrstnimi materiali in kakovostnimi izdelki v družbi ustvarimo podlago za večjo kakovost življenja in trajnostno arhitekturo. Naš cilj je, da kot fleksibilno in v prihodnost usmerjeno podjetje, ostanemo zanimivi za nadarjene iskalce dela in stranke, ki cenijo kakovost.

Naša zgodovina

1997

Thomas Häusler ustanovi podjetje leta 1997.

1998

Podjetje postane vodilno na področju perforirane pločevine v Avstriji in pomemben dobavitelj kovin za obrtnike.

2002

S prevzemom družbe Metallgitter GmbH je ProMetall postal vodilni ponudnik ekspandirane pločevine v Avstriji. Zaradi razširjene ponudbe proizvodov je Prometall dobil novo ciljno skupino - arhitekte, še zlasti na področju oblikovanja fasad. Sodelovanje s to poklicno skupino je vplivalo na inovativni razvoj in širitev asortimenta podjetja - mrežne rešetke, arhitekturne žične mreže in dekorativna pločevina za kovinske fasade.

2007

Ustanovljeno hčerinsko podjetje na Hrvaškem.

2013

V šamo šestih mesecih gradnje je bila končana nova, sodobna poslovna zgradba z osrednjim skladiščem v Leobersdorfu.
Tukaj je na voljo dovolj prostora za dodatne širitve, ki sledijo v prihodnje.

2019

Začetek obdelave izvoznih trgov po vsej Evropi